Vi elsker krøller

Vi elsker krøller

Publisert av Ingrid Aarnes den 13.01.22. Oppdatert 04.08.22.

 

Hår er sterkt knyttet til identitet. Ved noen enkle grep kan vi ta vare på håret til barna våre og få frem de mest fantastiske frisyrer.

Noen tips:

  • Gi håret masse fuktighet. Det går an å lage spray av vann med litt olje eller krem for å lett tilføre fukt til håret. Det finnes mange produkter og kremer, blant annet leave-in balsam, som hjelper håret å ikke tørke ut. Hår kan respondere forskjellig på ulike produkter, så ofte må man prøve seg litt frem.
  • Få til en rutine for hårdag. Da kan håret vaskes (bruk tilpasset shampo eller co-wash/balsam) og ny fuktighet kan tilføres. Dette kan være ukentlig eller annenhver uke alt ettersom hva som passer for familien.
  • Bruk beskyttende frisyrer. Fletting av hår er en fint måte å beskytte håret på og holde fuktigheten inne, og her kan man virkelig få utløp for kreativitet og humør, med et stort spenn av forskjellige frisyrer og stiler. Tipset er å begynne enkelt, involvere barna på målsetting og ikke ha for høye ambisjoner i starten - det er en øvelse for både den som fletter og den som blir stylet å få det til.
  • Introduser sovelue. Bomull og ull tørker ut håret, mens silke og sateng mm. tar vare på fuktigheten. En sovelue i fuktighetsbevarende stoff beskytter håret både mot slitasje og tap av fuktighet. De kan også brukes for eksempel under en hjem der håret er utsatt for borrelås eller lignende.

Les mer på: Krølltopp